Lite speciell dag idag den 4 januari punktskriftsdagen o FN dag o lite annat.

Hej på er alla.

Idag firas i hela världen punktskriften som språk o varför just idag. Jo han som uppfann just denna version var född detta datum år 1809 o år 2009 hade SRF ett temaår kring punktskrift o logiskt.

Förr i tiden inte jättelängesen så träffade jag några som läser punkt som sitt sätt o läsa o jag vet hur den är uppbyggd o om jag blir tvungen att lära mig så vet jag hur de flesta punkter är iallafall bokstäver o känner till tecknet för versal o punkt o tecknet för att det följs av siffror. O vet att vissa är spegelvända o börjar lära mig dessa.

Varit o sökt sjukvård idag efter samtal med en ssk på 1177 o blev bedd o åka in o de sa jag ska hänga på låset på tisdag morgon o boka tid för o fixa detta. Kändes ok ändå. De på 1177 vet nog inte hur de gör på jourtid o jag förstår o inga problem o söka dit tidigare. Tid för detta är planerat den 14 januari men kan inte vänta tills dess o vill åtgärda detta så snart det går men inte på tisdag. Upptagen med folktandvården o annat i syssla här hemma o går inte o fixa på annat sätt o måste göra det.

Nu strax ska jag o datakille sitta en stund med fjärrstyrning o fixa småsaker med datorn när jag blev tvungen att ominstallera mitt anpassningsprogram o blev lite smått som han fixar lätt. Några knapptryckningar så är det ur världen.

Killen John Blund kunde sitt jobb inatt o så skönt o få sova en bra natt

Sitter o läser o nu o då lyssnar på spotify o gillar läget.

Har en ledsagare som var med om en allvarlig fraktur o tror det är löst med en som jobbar som assistent till en vän som har en bra bit gången ms o ser dåligt o tror hon blir bra som ersättare o vi har ett datum klart o åka iväg. Blir kul.

Hade en kul dag igår. Var till ett köpcentrum med bl.a. Ikea o mycket andra affärer med. Åt på subway o en vegomacka o dricka o cookie gott. Kom hem med en del o lämnade tillbaka vissa grejer o bytte några o jag o ledsagare bytte äntligen julklappar. Glömt förut. Men jag fick ett hg te o en ljuslykta o hon fick ett doftljus o ett vanligt mindre blockljus. Vi blev båda nöjda med våra klappar.

Ha de bra o på återhörande. Kram

Mycket nytt

Har nu en ny distriktssköterska en hon som ersätter min manliga som börjat på nytt jobb

Hon verkar kunnig o kompetent. Hon är relativt ny distriktssköterska o ca 40 år

Vi pratade en hel del kring mig o mina behov o lite ditt o datt

Hon känns bra o hon skrev saker till min läkare som vi pratade om. Nu sett i journalen att hon skrivit intyg o även min neurolog gjort. Nu upp till mig o välja vilket jag sänder iväg till biståndshandläggare o handlar om flera duschar än idag som är 3 stycken o tycker det är lite för få.
Jag sa jag svettas på natten under tyngdtäcke samt smärtor som gör jag gillar att duscha.

Mejlade min handläggare igår fredag o sa jag vill ha 2 till o sa att läkare har skrivit intyg o hon vill ha det skickat i brev just detta med gdpr som trädde ikraft förra året

Nu i helgen var jag lite oförberedd på hur det skulle bli. Trodde kille på lördag o söndag middag kväll men idag blev det en fd sommarvikarie o jättekul o träffas. Nu längtar jag efter henne på kv besök

Imorgon kommer killen på middag o kväll. Nu längtar jag tills typ 10.30 imorgon o iväg till kyrkbänken o ska även ringa pappa o gratta på farsdag. Var hem förra lördagen o firade mamma o slog ihop pappas farsdag då o imorgon blir det grattis på telefon

En gång på två v jag måste tvinga mig till en person jag inte klarar men ingen utväg. Svårt med henne o typ senaste utbildningen till undersköterska har hon

Händer en del nu o varit i kontakt med folk o möten framöver

Hej på er följare. Ringde något som heter Assistansförmedling o blev uppringd av en man o vi träffas på fredag morgon o ska prata ihop oss o se om jag kan söka assistans via ett företag o är anslutet till nåt bra o har bra jurister. Ska leta reda på ett dokument o ta fram till vi ses.

Chattat med en ledsagare o vi bestämt två olika ledsagningar nästa v o ska till en hjälpmedelsbutik o fika på sjukhuset på tisdag o onsdag kväll se film. Ringde o bokade rullstolsbokning och är en han o vi känner igen varandra o har en sak som gör han känner igen mig. En allergi o är ett tecken på o bli igenkänd.

Börjar känna mig stressad på vissa besök o hoppas kuratorn ringer imorgon el på fredag o vi får snacka kring olika saker samt om o söka lite fond för att köpa en åkpåse till o slippa frysa.

Fick brev förra v från förvaltningsrätten o skickade in kopior på olika diagnoser som styrks via detta. Dock inte läkarintyg men hoppas dessa kopior ger bifall på det nu tidsbegränsade utökningen o bli varaktigt o bifall på min överklagan. Brev idag om underrättelse o skrev ett mejl om o jag skickat in mera o hoppas på bifall. Har på mig till 30 januari o sedan tar det nog ett tag innan ett beslut.

Varit på samtal med en diakon i em o vi hade mycket att prata om o var skönt o få lätta sitt hjärta för en medmänniska.

Fick brev från vc läkaren idag o hon sa jag skulle vända mig till neurologen om o testa min ev nya medicin mot fötter o olika orsaker till o testa ett läkemedel. Känns pirrigt efter o läst på i fass. Men känner en hoppfull känsla ändå. Kan ge ett ordentligt bra lindring om tur. Kan bli ett rävgift med.

Var mycket o skriva men händer saker nu o då o kände för o nämna detta för er.

Kram på er följare

Huvva vad ont jag har.

Natten som gick fick jag god sömn. I morse upp o igång. Åkte 9.15 iväg o blev bra mottagen i vården. Gjorde ett byte i kateter o ont gjorde det o haft ont idag. Ringde jourtelefonen på hemtjänst o talade om att jag tyckte det var jour o blev godkänt. Hon som kom såg jag blött i området o förstod jag hade ont.

Haft ont i foten ett dygn nu. Ssk bokade en tel tid till läkare på torsdag morgon o hoppas hon lyssnar o vi ska prata om magen o lite annat. Kan ev bli ett läkarbesök om ditt o datt. Ska ringa vc imorgon.
Tacksam över att trygghetslarm finns o jag är beviljad detta.
Tryckte på knappen o kom två st o killen med magiska händer kom o han har en kärlek som har behov av massage o han är toppen. Utbildad undersköterska o halvvägs till ssk. Trevlig är han på det.

Varit o tränat i em o jag o min ledsagare bestämde nästa v. Utöver styrelsemötet på måndag kväll så har vi nu bokat torsdag morgon till gymmet. Var skönt o träna idag. Längesen jag var iväg.

Jo livet rullar på o trötter hägrar o värker till tusen o åter tusen ggr.

Kram på er

Händer en del nu

Hej på er mina läsare.

Äntligen såg jag journalanteckningen från sista v i november i journalen o såg även att vc läkare skrivit brev till mig idag. O i fredags ringde min kurator o berättade att min nya ansökan om gode man är skickad o kommer nog fram till onsdag o ringer till Tingsrätten på torsdag o se om målnummer kommit o sedan mejla enheten på kommunen o säga lite hur jag vill ha det.

Frågade på fb om o frysa om fötter o vara ute i rullstol o fått en del svar o ska söka lite pengar o köpa en åkpåse till o kunna vara ute o slippa frysa fötterna.

Mr trött i farten o värk i sitt esse. Värker så finns inte ord men överlever ändå men lite tufft ändå. Imorgon em iväg o träna första gången sedan november o känns bra ska ta det lugnt med o göra alltför mycket olika övningar med min sjuka axel. Bra sjukvård vi har i Umeå o även Sverige.

Åker hem till mina föräldrar på lördag efter träff med ett gäng o vi ska servera korv på ett ica o ha trevligt o åker sedan till mina älskade föräldrar o ha kul. Ikväll har jag styrelsemöte per telefon med Epilepsiföreningen i länet o blir kul o hoppas vi blir fullständig styrelse.

Ni får ha det bra kram på er alla

Hänt en del sista veckan

Hej på er

Har hänt en del sista veckan. 13 dag jul var jag i kyrkbänken med fantastisk gudstjänst. Var predikan av en präst som jobbat som missionär i Tanzania o startade TEE utbildningen för de som vill läsa till evangelist. Hört att varje stadie är 3 år o tre stadier. Så totalt 9 år om en vill läsa hela utbildningen. Verkar intressant.

Tisdagen tvättade jag o tid till folktandvården o blev bra bemött. Hon jag träffade hade mött mig tidigare men 5 år sedan men nu låter det som att det är hon som ska bli min fasta tandhygienist.

Onsdag började normalt. Telefonen ringde vid 9 o vaknade till o förutom telefonsamtalet så började min v handled pulsvärka o vid 11 när jag steg upp kom en smärta av inte denna värld. Värkte rejält o hände saker o åkte in på distriktsjouren o var inget med hjärtat. På torsdag em träffade jag min egen vc läkare på jourtid. Hon undersökte mig noggrant o satte diagnosen kalkaxel o får behandling om två v o få testa stötvågsbehandling o lite spännande o lite nervöst.

Dagen idag började med dusch o frukost o la mig. Vid 9 kom min ledsagare o vi gick en långpromenad hon rullade mig o var skönt.

Idag har jag haft ett städ utöver annat som hänt. Vi städade bort julen idag, det enda som är kvar är stjärnan i tv-rums fönstret o inte speciellt julig. Fin o lät den vara kvar. Bytt gardiner i sovrum o kök. Blev bra o nöjd.

Ikväll var det också bra. Hört att min favvo personal är sjuk i helgen o verkar vara löst på ett bra sätt i helgen. Men som sagt allt är till för att lösas på ett el annat sätt.

Trivs med min nya dator väldigt mycket.

Kuratorn ringde ett tag före 13 idag o hon sa att min nya ansökan om gode man går idag o kommer fram tänker senast tisdag onsdag till Tingsrätten o kanske fredag kommit till överförmyndarenheten o de börjar söka efter en ny o hoppas det går bra o relativt snabbt o få en. Bara hoppas det går snabbt.

Nu börjar jag på o längta efter besök av killen John blund o natten som var kunde han sitt jobb riktigt bra.

Ha det bra o trevlig helg på er

Hade en fin nyårsafton o bra natt o bra dag idag

Igår kväll på nyårsafton hade jag en fin kväll med mina föräldrar o tur med chaffisar. Killen John blund kunde sitt jobb inatt o så skönt. Sov vid tolvslaget o sov när personalen kom. Upp o in i duschen o ta medicin o ner o sätta lås tvätten.

Gick upp o åt frukost o morgonkopp te. Ner igen o fixa o löste det mesta själv. Tog upp o lade in i skåp o lådor mm o blev lunch o lite o gick ett tag o sg o sedan pysslade på. Fick ett ryck el ett il o hade det kul ett tag o pysslade på i mitt eget. Läst en del i ljudbok o laddade ner några stycken från min gratissida via legimus o tog ner några stycken o pysslat på.

Fick besök i afton av en god människa o vi hade intressanta samtal.

Under em kom ett mess från en ledsagare som sa hon fått en allvarlig fraktur i foten o jag söker med ljus o lykta efter en som kan vara vikarie under ca 2 månader.

Trivs med de flesta personal men ikväll kom en som jag känner är mardrömmen o vill inte ha hit henne. Jag klarar inte riktigt av henne. Men hon kom o gick över förväntan bra ikväll. Trodde inte det men gick ok. Hon är duktig men gillar inte när inte personkemin är så bra. Det är brister i den o lite i kommunikationen med. Hon kommer från ett annat europeiskt land från början o blev klar undersköterska under våren 19

Min dator o zoomtext krånglade o ominstallerade det o nu fungerar det som det ska. Så skönt att det fungerar normalt igen.

Efter händelser av helger så går varorna i appen ut idag istf måndag o vi gör normalt matsedel o inköpslista på onsdagar o nu kommer nytt imorgon torsdag o blev flyttat o känns bra o kommer o bli bra.

En härlig o underbar personal tillbaka efter några dagar ledigt o blir kul o träffas igen. Älskar henne denna underbara människa.

Blev en ok start på det nya året men tråkigt att en ledsagare gjort sig riktigt illa med en allvarlig fraktur.

Kram på er alla.

Mitt år 2019

Året började helt som vanligt. I början av februari var jag till min vc o hände saker där vilket gjorde att jag listade jag om mig på en ny vc o de är privata o har avtal o ingen skillnadi priser. Men oj vad saker har hänt där. Vissa händelser hade nog inte hänt på denna tid på min fd vc. Toppenbra personal o fick inte välja läkare utan där går de på datum o hon jag fick är toppenbra. Om något speciellt hänt så ringer hon upp. Tror hon har telefontid varje dag. Så bra som det blivit har det inte varit på min gamla. Samma v som detta hände kom mina nya glasögon o gjort en relativt stor skillnad o älskar dem.

Rehab i Sävar i hela Mars

I mars tog en händelse vid o började på rehab o var stor framgång när jag var där. Kom dit o blev undersökt ordentligt. kunde stå 45 sekunder när jag kom dit o när jag var sista v kunde jag stå 3 min. Var där i 5 veckor o hände mycket på dessa veckor.

Min spasticitet var hemsk när jag kom dit o betydligt lugnare när jag åkte därifrån. Totalt 5 v o var fantastiskt bra o vara där. Orkade inte rulla i korridorerna o var helt slut. Idag kommer jag ca 200-350 meter utan hjälp o gör mig ganska inlåst o kommer inte ut spontant på egen hand. Jag måste ha någon med mig el boka taxi för att kunna komma ut. Lite jobbigt. Men så är det.

Våren gick som vanligt utöver min pollenallergi o förkylning, Midsommar firades traditionsenligt i Klabböle. Sommaren gick o rullade på. Jag o min kurator sökte en högre ersättning o fick utbetalt en större summa ca 18 juli o kunde göra mig fri lite saker som låg på räkningar o annat. Startade även ett ljudbokskonto o bytt o har idag storytel o premium på Spotify

I augusti hände det saker igen. Var på en mässa Nolia o hittade lite smått o gott där. En familjemedlem fyllde 75 år o var hem o firade den.

Träning startar

Veckan efter var jag o min ledsagare iväg o jag registrerade mig på ett gym Fitness 24/7 o tränat veckovis en gång i v fram till mitten på november.

Operation i slutet av november o lite annat.

I början av november blev en familjemedlem 84 år. Den kvällen satt jag o min datakille o fixade ny blogg. Jag flyttade den från Worpress.com till ett webbhotell o exporterade den till min nuvarande adress o blev bra.

Samt att då i mitten på november började förberedelser inför jul o födelsedag. Sista tisdagen i november genomgick jag en mindre operation Efter denna lilla operation var jag rekommenderad o inte träna hårt o ta det lugnt. O då de 2 v gått fyllde jag 45 år. o gick bra..

December

Nu i december har jul o födelsedag hänt. Jag o pappa kom överens om att jag skulle få en ny dator o den är fixad idag. O nu nyårsafton. Jag ska hem o fira nyår med mina älskade föräldrar o pappa får då min fd dator som är återställd o fixad med konto o vissa andra inställningar.

Julhelgen

Julafton o Juldagen var jag hem o firade Julen med lilla tjocka släkten o julklappar o mat o trevligt. Vi är 6 stycken som lever idag o jag o min kusin o våra föräldrar. Fick det jag önskade mig i julklapp o en del annat. Men ganska nöjd med året.

Nyårshelgen

Idag på nyårsafton ska jag hem till mina älskade föräldrar o fira o är hemma till ca 21. Hem o fixa kvällen o blir sängläge vid 22.30 o blir inget fyrverkeri för mig. Gillar inte fyrverkerier o tycker de är jobbigt. Dels ljud o färgerna på raketer o saker gör det svårt för mig

Detta var mitt år 2019 ha det bra mina följare

Åh vad jag är stolt över mig själv

I morse sov jag när personalen kom o första gången på ca 1 v. Killen John blund missade mig ett bra tag inatt men efter snabbvisiten av ett besök kom han i en vändning o var så skönt. Inte lagt mig alls idag. Efter o gjort mig klar i morse satt jag igång med o packa ihop min kapitalvara o nu det mesta klart. Fixat med en dator med allt vad det innebär. Lite trassel med högtalarna men går nog få till o pysslat med återställning med den pappa får på nyårsafton.

Rolig dag jag har haft idag o känner mig riktigt duktig idag som fixat installationer o annat av dator o program o allt möjligt. En o samma chaffis båda vägarna idag samma som hemresa igår. Tur jag har. Med favvo o nu 3/4 resor på 2 dagar. Kul

Trevligt med lilla tjocka släkten igår o idag. Kul o skratta o snacka o ha det trevligt ihop.Känns som julhelgen blir fantastiskt bra. Imorgon blir det ledsagning på afton o promenad. Blir social tid på insatsen som kan vara promenad el social tid o väljer det senare iom jag o ledsagare ska ses o gå på promenad imorgon afton o käka ihop.

Kram på er mina följare o ha en fin fortsättning på julhelgen

Härlig julafton o bra julklappar

Vilken härlig julafton jag fick idag.
Åkte ca 15.30 med en ok chaffis. Kom hem o vi åt julbord o riktigt gott o fick vego o ägg o annat gott

Tittade lite på dumburken o vi delade ut julklappar o fick det jag önskade. En ny dammsugare o en annan sak i kapitalvara o var min o pappas överenskommelse. O blev så glad. Toppen det jag behövde. Imorgon pyssla en del med kapitalvaran o övrigt med insatser o blir hem till lilla tjocka släkten på lite middag men tror annan mat än julmat. Min känsla men kan vara det med.
Hemresan fick jag med en favvo chaffis o galningen på cykel o hade det kul på hemresan. Alltid mycket skratt i våra turer.
Vid middag satt vi o snackade politiker o vi jag o moster har fötter in i den o lika i partier. Vi hade lite olika åsikter kring folk men bara snack.
Hafr två bra personal idag. Min kontaktperson ledig o ordinarie på tisdag kväll ledig o haft två andra bra idag. Imorgon kommer kontaktperson på morgon o lunch o en annan favvo på kvällen.

Hoppas mina läsare haft en fin julafton o vi alla får möte med killen John blund

Kram från tomtemor 🎅🏼🤶🤗❤️😂😍

Mår betydligt bättre nu

Jag åkte iväg igår em på vc o sökte halvakut. Ont som vet inte vad. Men efter natten mår jag som mitt vanliga jag. Vanliga värken men inget utöver.

Inatt blev jag bortskämd av John blund o han skötte sig riktigt bra o låg ca 2-3 timmar o sov delar av tiden. Så skönt. Är mycket piggare men har ändå en mindre ständig trötthet som jag känner av.

Sov med mina natt ortoser tog av dessa på morgon o pysslade på o blev tvungen att ta på mig mina för dagtid o de satt på länge o just tagit av dessa o går just nu ok men snart kommer de på igen är min känsla. Jobbiga handleder o annat med som värker till tusen. Inget jag önskar min värsta fiende. En jobbig sjukdom o fibromyalgi o sedan även artros i h Axel o likvärdigt i v men annan beläggning.

Suttit o laddat ner ett gäng böcker från Legimus.se o tog ett tag o sedan lagt ut julbilder på fb på min sida o ett gäng grupper.

Lyssnar nu på storytel o väntar på middagsbesök o blir jag kallar det tomtegröt. Blir laktosfri med mindre socker. Testade osötad men var inte alls god. Nu ska jag testa första portionen av laktosfri o hoppas den blir ok. Tråkigt att vanliga varianten innehåller så mycket socker. Den är så god. Även om diabetes så är jul jul o måste iaf unna sig vid högtider tycker jag.

Ha de bra. Kram på er mina följare